En man anhållen för 16 år gammalt dubbelmord i Linköping

Publicerad: 2020-06-09 08:14:24

År 2004 inträffade ett uppmärksammat dubbelmord på en kvinna och ett barn i Linköping. I ett pilotprojekt har polisen i Linköping anlitat släktforskare och använt släktforskningsdatabaser för att efterforska gärningsmannen. Under tisdagsmorgonen greps och anhölls en man såsom skäligen misstänkt för morden. Ärendet leds nu av åklagare.

Ärendet har, i och med att en misstänkt gärningsman nu finns, överlämnats till åklagare. Kammaråklagare Britt-Louise Viklund på Åklagarkammaren i Linköping är från och med den 8 juni förundersökningsledare.

Den skäligen misstänkte är en man från Linköpingstrakten född 1983. Han frihetsberövades på morgonen den 9 juni. Framställan om offentlig försvarare har lämnats in till Linköpings tingsrätt.

Åklagaren är för närvarande inte tillgänglig för ytterligare kommentarer.

Mer information kommer att lämnas senast när åklagare beslutat om den misstänkte ska begäras häktad eller inte. Beslut i häktningsfrågan måste fattas senast på fredag kl 12 och ges in till Linköpings tingsrätt. Efter en eventuell häktningsförhandling kommer en pressträff att genomföras.

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 2426-20

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20