Häktad för detonation på Östermalm i Stockholm släppt på fri fot

Publicerad: 2020-05-12 15:36:33

Den man som tidigare varit häktad misstänkt för inblandning i sprängningen den 13 januari 2020 på Gyllenstiernsgatan 4 i Stockholm har försatts på fri fot.

 – Ett omfattande utredningsarbete har bedrivits sedan januari. Vi har arbetat intensivt och brett och har en relativt god bild av händelsen. Jag bedömer att gärningen var riktad mot vissa personer boende i fastigheten men har inte fått det bekräftat i utredningen, säger kammaråklagare Frida Rylander.

– Anledningen till att personen försätts på fri fot är att utredningen nått den punkt där vi inte kommer längre och att det därför inte finns anledning att fortsätta förundersökningen mot honom. Vid en samlad bedömning av utredningsmaterialet bedömer jag att bevisläget är sådant att åtal inte kommer att kunna väckas mot honom. Jag har därför avfört honom från utredningen och han är således inte längre misstänkt för brottet, fortsätter Frida Rylander.

Enligt åklagarens bedömning är det flera personer som medverkat vid sprängningen. Förundersökningen fortsätter därför och på grund av de beslag och spår som säkrats. Det finns inga andra personer frihetsberövade i ärendet.

Kontakt

Kammaråklagare Frida Rylander är tillgänglig för media per telefon i dag tisdag kl. 16-16.45 på telefon 010-562 55 88.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20