Man anhållen för mord på kvinna i centrala Alvesta i går

Publicerad: 2021-04-18 09:55:06

Under dagen i går inträffade ett mord på en kvinna utomhus i centrala Alvesta. En man i 40-års åldern greps och anhölls under lördagskvällen på sannolika skäl misstänkt för brottet.

– Mordet på kvinnan skedde utomhus i centrala Alvesta vid 13-tiden i går. En man i 40-årsåldern anhölls strax före kl. 20 i går kväll på sannolika skäl misstänkt för gärningen. Mannen delgavs misstanke om brott och ett mycket kort inledande förhör hölls. Under dagen i dag ska fortsatta förhör hållas med den anhållne mannen tillsammans med hans försvarare, säger vice chefsåklagare Lise-Lotte Norström vid Åklagarkammaren i Växjö.

– Under gårdagen gjordes också omfattande brottsplatsundersökningar på platsen för mordet. Därutöver genomfördes ett flertal förhör med vittnen som befunnit sig i nära anslutning till brottsplatsen. Ytterligare vittnesförhör kommer att genomföras under söndagen.

Senast kl. 12 på tisdag den 20/4 måste åklagare besluta om den anhållne mannen ska begäras häktad.

Förundersökningen är fortfarande inne i ett mycket tidigt skede och åklagaren har inte möjlighet att lämna någon ytterligare information om ärendet just nu.
Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20