Två män begärs häktade för skottlossning mot en bil i Upplands Bro i måndags kväll

Publicerad: 2021-08-06 11:02:14

I måndags kväll blev en familj beskjuten i en bil i Upplands Bro. Två män greps och anhölls senare under natten mot tisdagen av åklagare misstänkta för försök till grovt rån och grovt vapenbrott. Under fredagsmorgonen beslutade kammaråklagare Henrik Stiernblad på Norrorts åklagarkammare att begära de båda anhållna häktade för försök till mord, försök till rån och grovt vapenbrott. Åklagaren är tillgänglig för media efter häktningsförhandlingarna i dag.

– Jag bedömer att det handlar om ett försök till rån men förundersökningen innefattar även misstankar om försök till mord då skott avlossades mot passagerarutrymmet i bilen. Enligt vad som framkommit hittills i utredningen ska det ha varit fyra gärningsmän med skjutvapen som angrep en familj som var på den aktuella platsen i ett privat ärende. Efter att gärningsmännen försökt öppna en av bildörrarna så avlossas skott in i bilen. De två misstänkta tillhör det kriminella Bro-nätverket. De misstänkta är födda år 1999 och år 1993, och är även misstänkta för grovt vapenbrott sedan ett flertal skjutvapen påträffats i ett garage inte långt från brottsplatsen. Jag begär de båda anhållna häktade på den lägre misstankegraden, skälig misstanke. Bevisningen är komplex och utredningen i ett tidigt skede med mycket som återstår att göra, säger kammaråklagare Henrik Stiernblad.

– Den här gärningen är synnerligen allvarlig eftersom den riktar sig mot en vanlig familj med ett litet barn och med gränslöst användande av våld. Det var ren tur att ingen människa blev dödad eller allvarligt skadad den här gången, säger åklagaren.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 7589-21

 

Kontakt

Kammaråklagare Henrik Stiernblad är tillgänglig för media på 010-562 52 05 i dag fredag i ungefär en timme efter att häktningsförhandlingarna i målet avslutats. Exakt tid för häktningsförhandlingarna är ännu inte bestämd men kommer sannolikt att ske under eftermiddagen. Det är tingsrätten som beslutar om tider för häktningsförhandling.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20