Åtal väckt för mord på kvinna i Alvesta

Publicerad: 2021-06-28 09:38:51

Åklagaren har i dag måndag 28 juni väckt åtal mot en 38-årig man misstänkt för mord på en 40-årig kvinna i småländska Alvesta den 17 april i år. Mordet skedde i centrala Alvesta mitt på dagen på öppen gata inför många vittnen. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon i eftermiddag.

– Allt tyder på att kvinnan och mannen hade en relation. Såvitt vi fått fram har de känt varandra i ett halvår. De bodde inte tillsammans och brottet är inte hedersrelaterat. Mannen vidgår att han utfört handlingen och som motiv har han i förhör berättat om demoner, säger vice chefsåklagare Lise-Lotte Norström som varit förundersökningsledare.

Mannen slog, sparkade och använde kniv mot kvinnan. Våldet riktade sig mot kroppen och huvudet. Enligt rättsläkarens utlåtande dog hon av skador på halsen.

– Det här är ett fruktansvärt brott, dels för att gärningsmannen använt mycket våld och dels för att det skett inför ögonen på minst femton vittnen. Det är svårt att förstå varför det hände. Ett vittne ingrep och försökte knuffa bort mannen, men utrymmet att hindra honom var ytterst begränsat. Händelseförloppet var mycket snabbt och han hade ett livsfarligt vapen tillgängligt, säger Lise-Lotte Norström.

Målnummer i Växjö tingsrätt: B 2034-21.

Kontakt

Vice chefsåklagare Lise-Lotte Norström är tillgänglig på telefon i dag kl. 13–14, 010-562 63 65.

 

Rättelse: I ett tidigare utskick stod att mordet skedde den 19 april, vilket är felaktigt. Rätt datum för händelsen är 17 april.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20