Förundersökning om våldtäkt i Gävle nedlagd

Publicerad: 2021-05-14 14:18:12

Åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen om misstänkt våldtäkt där en 32-årig man varit häktad sedan 5 maj. Ärendet har blivit uppmärksammat eftersom mannen är hockeyspelare. Han är nu släppt ur häktet och är inte längre misstänkt för våldtäkt. Däremot kvarstår misstankarna om misshandel.

– Jag har lagt ned förundersökningen om våldtäkt för att det inte går att styrka brott. Jag kan inte förvänta mig en fällande dom gällande våldtäkt och han är nu släppt ur häktet. Misstankarna om misshandel kvarstår däremot, säger kammaråklagare Annika Hessel.

Enligt anmälan ägde båda brotten rum den 13-14 mars inomhus. Målsäganden är en kvinna, som haft en relation med 32-åringen.

Den 3 maj anhölls mannen och häktades två dagar senare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och misshandel. Sedan dess har polisen hållit förhör och genomfört tekniska undersökningar.

– Vi har gått igenom telefoner utan att få fram tillräcklig stödbevisning. Vi har också hört både kvinnan och mannen samt flera andra personer i kvinnans närhet. Ingenting har framkommit i förhören som gör att jag kan styrka våldtäkt, säger Annika Hessel.

Utredningen om misshandel fortsätter med ytterligare förhör.

Målnummer i Gävle tingsrätt: B 1161-21

Kontakt

Kammaråklagare Annika Hessel är tillgänglig på telefon i dag fredag kl. 14.30-15 för korta kommentarer, 010-562 57 44.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20