Häktning hävd av tidigare misstänkt för mord i Gislaveds kommun

Publicerad: 2021-11-09 08:12:54

Den 22 september i år frihetsberövades en man på sannolika skäl misstänkt för bland annat ett mord på en person den 14 december 2019 på restaurang Ströget i Gislaveds kommun. Chefsåklagare Klas Lorefors beslutade under eftermiddagen i går måndag att häva häktningen av mannen. Mannen är inte längre misstänkt för brott.

Utredningen av händelserna på platsen den 14 december 2019 innefattade förutom mord även misstankar om försök till mord och försök till rån. Polisen har genomfört en noggrann och omfattande utredning av händelsen. Ett stort antal förhör har hållits och tekniska undersökningar har genomförts. Polisen har i dag en god uppfattning om vad som hänt på platsen vid det här tillfället.

De nya spår och uppgifter som inkommit i ärendet under våren/sommaren 2021, vilka föranledde ovan nämnda frihetsberövande, är numera väl utredda. Mannen som varit frihetsberövad i ärendet är inte längre misstänkt för de aktuella brotten. Förundersökningen angående händelserna fortgår alltjämt men kommer att återföras till polisen då det för närvarande inte finns någon utpekad misstänkt gärningsperson för brotten.

Med hänsyn till att ärendet alltjämt är öppet och förundersökningen fortsatt pågår kommer inga närmare detaljer att lämnas ut. I den fortsatta utredningen behöver polisen få in ny information och komma i kontakt med de personer som känner till händelsen och vet vad som har hänt.

Målnummer i Jönköpings tingsrätt: B 4017-21.

Kontakt

Chefsåklagare Klas Lorefors finns tillgänglig för media på 010-562 59 93 mellan klockan 9 och 10 i dag tisdag för kommentarer.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20