Man begärd häktad för mord på kvinna i Falköping

Publicerad: 2021-11-10 08:13:21

Åklagare vid Åklagarkammaren i Skövde har begärt en man häktad vid Skaraborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i Falköping i helgen. Åklagaren är tillgänglig för media på telefon efter häktningsförhandlingen i dag onsdag.

Polisen har sedan i lördags den 6 november sökt efter en kvinna i 40-årsåldern som anmälts försvunnen i Falköping i Skaraborgs län.

En man i 40-årsåldern anhölls i sin frånvaro i söndags misstänkt för människorov. Mannen kunde gripas av polis senare under söndagskvällen den 7 november.

I måndags eftermiddag, den 8 november, anträffades en kvinna avliden i en lägenhet i centrala Falköping. Under kvällen kunde utredare konstatera att den avlidna kvinnan med största sannolikhet var den kvinna som anmälts försvunnen i Falköping under helgen. I samband med att kvinnan påträffades avliden rubricerades brottet om från människorov till mord. Kvinnans anhöriga är underrättade.

– Jag beslutade under eftermiddagen i går att begära den anhållne mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Utredningens huvudhypotes är att mannen ensam begått brottet. Mannen var bekant med den avlidna kvinnan sedan tidigare. Efter häktningsförhandlingen i dag kommer förundersökningen att fortsätta med sedvanliga utredningsåtgärder som förnyade förhör, ytterligare tekniska undersökningar och genomgång av beslag, säger kammaråklagare Berit Andreasson.

Häktningsförhandling i målet sker i Skaraborgs tingsrätt i dag onsdag med start klockan 10.

Målnummer i Skaraborgs tingsrätt: B 4300-21.

 

Kontakt

Kammaråklagare Berit Andreasson är tillgänglig för media i dag onsdag klockan 11-12 på 010-562 52 40, efter att häktningsförhandlingen avslutats. Innan häktningsförhandlingen är åklagaren inte tillgänglig för ytterligare kommentarer.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20