Misstänkt i Göteborg hittad död

Publicerad: 2021-10-06 13:33:42

Den misstänkte man som sökts av polis efter explosionen för en dryg vecka sedan har nu hittats. En avliden person hittades i vattnet i centrala Göteborg på förmiddagen. Kroppen är identifierad och anhöriga är underrättade

 På onsdagsförmiddagen kom larm från räddningstjänsten om en kropp i vattnet utanför Stenpiren i centrala Göteborg. Kroppen har identifierats som den man som den senaste veckan sökts av polis och åklagare efter explosionen i ett flerfamiljshus i Annedal.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med dödsfallet.

Den misstänkte mannen har sedan i måndags varit häktad i sin utevaro misstänkt för mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse. Polisens har bedrivit ett omfattande spanings- och utredningsarbete för att lokalisera mannen.

– Det är skönt att han nu är hittad – även om vi hade hoppats att han skulle vara vid liv. Vi förstår att det faktum att sökandet dragit ut på tiden har skapat oro bland allmänheten. Nu fortsätter utredningsarbetet för att få en klarare bild av händelseförloppet och orsakerna till explosionen, säger polisens kommenderingschef Anders Börjesson.

Förundersökningen om försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse fortsätter.

– Förundersökningen mot den misstänkte mannen kommer läggas ner, men förundersökningen i övrigt kommer fortsätta för att fastställa orsaken till explosionen och utreda om det finns andra gärningsmän, säger kammaråklagare Maria Thorell.

 

Kontakt

Anders Börjesson, kommenderingschef; 010-565 00 22 (i  dag kl. 14-16)

Kammaråklagare Maria Thorell; 010-562 55 65 (i  dag kl. 16-17)

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20