Två män har begärts häktade för mord i Växjö

Publicerad: 2021-09-13 17:53:06

Under natten mellan fredag och lördag avled en man vid en skottlossning i Växjö. Totalt nio personer har sedan i helgen varit anhållna i ärendet, två män på sannolika skäl misstänkta för mord och sex män som skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Åklagare har i dag måndag lämnat in häktningsframställan till Växjö tingsrätt mot de två som misstänks för mord. För tre av dem som suttit på skälig misstanke för medhjälp till mord har åklagaren i dag hävt anhållandet.

Häktningsförhandlingarna hålls i Växjö tingsrätt i morgon tisdag med start kl. 9.45 samt kl. 11.15. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för en kort kommentar på plats i tingsrätten efter att häktningsförhandlingarna avslutats.

Utöver de två personer som nu begärts häktade finns fyra män som alltjämt är anhållna i ärendet. Senast kl. 12 i morgon tisdag måste åklagare besluta om även de personerna ska begäras häktade eller om de ska försättas på fri fot.

Målnummer i Växjö tingsrätt: B 4590-21

Kontakt

Kammaråklagare Emma Berge kommer att vara tillgänglig för en kort kommentar på plats i tingsrätten efter att häktningsförhandlingarna avslutats under tisdagen.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20