En ny misstänkt och tre släppta för knivmord i Halmstad

Publicerad: 2022-08-18 12:47:53

Åklagare har i dag beslutat att försätta tre personer som varit anhållna på fri fot. Personerna anhölls i måndags såsom skäligen misstänkta för mord och försök till mord, respektive medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord på två personer i Halmstad den 15 augusti. En ny misstänkt anhölls i går kväll på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord vid samma tillfälle.

Det var tidigt på morgonen i måndags som en person skadades svårt och senare avled efter att ha blivit knivskuren i centrala Halmstad. Ytterligare en person blev allvarligt skadad vid händelsen.

Samma dag greps och anhölls tre unga personer. Två av dem har varit anhållna misstänkta för mord och försök till mord samt en tredje misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord.

– De här tre personerna har samtliga varit anhållna på den lägre misstankegraden och misstankarna mot dem har inte stärkts under utredningens gång. Jag har därför beslutat att inte begära dem häktade utan att försätta dem på fri fot under förmiddagen i dag. Misstankarna är dock inte formellt avskrivna ännu och utredningarbetet fortsätter, säger kammaråklagare Ginger Johansson.

Ytterligare en ung man (under 18 år gammal) har sedan i tisdags varit anhållen i frånvaro i ärendet. Han är misstänkt för mord och försök till mord.

– Den här unge mannen greps och anhölls under onsdagskvällen på sannolika skäl (den högre misstankegraden) misstänkt för mord och försök till mord. I samband med gripandet uppstod även misstankar om ytterligare brott och han anhölls därför även för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott i Mariestad den 17 augusti, säger Ginger Johansson.

Utredningen är fortfarande i ett tidigt skede och polis och åklagare arbetar intensivt med ärendet. Senast på lördag den 20 augusti kl. 12 måste åklagare besluta om den nu anhållne mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Målnummer i Halmstad tingsrätt: B 2057-22.


Kontakt

Kammaråklagare Ginger Johansson är tillgänglig för en kort kommentar på telefon 010-562 72 93 i dag kl.14–14.30.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20