Anhållen för synnerligen grov misshandel i Trosa i helgen nu försatt på fri fot

Publicerad: 2022-07-27 12:39:11

Tidigt i måndags morse larmades polis om misstankar att en synnerligen grov misshandel på ett litet barn hade skett i Trosa kommun natten mellan söndag och måndag. Två personer greps och anhölls senare under måndagseftermiddagen misstänkta för brottet. Åklagare har i dag onsdag beslutat häva anhållandet för den ena av de två anhållna och försätta den personen på fri fot.

– Brottsmisstankarna mot den person som nu släppts på fri fot är inte formellt nedlagda men de har försvagats under utredningens gång, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand.

Den andra personen som är frihetsberövad i ärendet är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel. Senast i morgon torsdag kl. 12 måste åklagare besluta om den personen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

– Utredningen pågår i ett intensivt tempo och med hänsyn till förundersökningssekretess kan jag inte närmare kommentera vilka utredningsåtgärder som vidtas eller vilka åtgärder vi avser att vidta. Av nämnda skäl, och då det rör enskilds hälsotillstånd, kan vi inte heller kommentera hur situationen är för målsäganden, säger Ola Björstrand.

Målnummer vid Nyköpings tingsrätt: B 2288-22.

Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer i ärendet innan beslut fattats i häktningsfrågan.

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20