Lägesrapport om försök till mord i Morö Backe, Skellefteå

Publicerad: 2022-07-11 15:26:08

Torsdagen den 7 juli larmades polis till Morö Backe i Skellefteå efter att en flicka hittats svårt skadad. En förundersökning om försök till mord inleddes.

Utredningen bedrivs enligt 31 § LUL (lagen om unga lagöverträdare) och är en utredning då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott. Straffbarhetsåldern i Sverige är 15 år. En så kallad LUL 31 § utredning har som syfte att ge socialtjänsten ett underlag för att kunna bedöma behovet av insatser.

– Pojken har i förhör gjort vissa medgivanden och nu fortsätter utredningen med ytterligare förhör och analys av tekniska fynd gjorda på brottsplatsen, säger kammaråklagare Andreas Nyberg vid Åklagarkammaren i Umeå.

Den skadade flickan har inte kunnat förhöras ännu.

Läs mer: Rättslig vägledning 2022:19, Om handläggningen av ärenden och bevistalan där den som kan misstänkas är under 15 år.

På grund av sekretess i ärendet och den försiktighet som ska iakttas när det gäller unga som kan misstänkas har åklagaren inte möjlighet att ge fler kommentarer i nuläget och är heller inte tillgänglig för media.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20