Åtal väckt för dubbelmord i Mälarhöjden

Publicerad: 2022-11-30 10:26:41

Åklagaren har i dag onsdag 30 november väckt åtal mot en man för mord på en 43-årig kvinna och hennes 6-årige son samt för grovt barnfridsbrott i maj.

Det var den 26 maj i år som en kvinna och en pojke påträffades med omfattande skador på en adress i Mälarhöjden. Båda avled samma dag av sina skador. Misstankarna riktades tidigt mot en nära släktning till målsägandena. Mannen som nu åtalas för morden greps samma dag och har sedan dess varit frihetsberövad.

Åtalet i målet bygger bland annat på omfattande teknisk bevisning, beslag som gjorts i samband med gripandet samt på förhörsuppgifter. Mannen som åtalet gäller har under förundersökningen förnekat brott, men har inte kommenterat händelsen närmare i förhör.

– Det här är en djupt tragisk händelse för de inblandade och åtalet avser flera mycket allvarliga brott. Utöver mord har jag åtalat för grovt barnfridsbrott eftersom jag påstår att ett av morden bevittnats av ett närstående barn. Min bedömning är att bevisläget är mycket gott och bygger på en omfattande och robust utredning av brottet, säger kammaråklagare Ingrid Viklund.

Huvudförhandling i målet planeras starta i Södertörns tingsrätt den 9 december och är beräknad att pågå i sex dagar.
 

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 8466-22.

Kontakt

Kammaråklagare Ingrid Viklund är tillgänglig för media för en kortare kommentar i dag kl. 11.30-13 på 010-562 57 55.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20