Status i ärende med försvunnen kvinna i Vetlanda

Publicerad: 2022-10-28 15:49:40

Förundersökningen om den kvinna i 20-årsåldern som försvann på natten den 16 oktober i Vetlanda pågår alltjämt. Kvinnan är ännu inte återfunnen. Det finns i nuläget ingen ny information att förmedla från åklagaren och han är inte tillgänglig för media.

– Vi arbetar för närvarande brett tillsammans med polisen med flera spår i förundersökningen. Vi följer löpande upp tips som kommer in, både sådana som handlar om var kvinnan skulle kunna befinna sig och tips om personer samt eventuella föremål som skulle kunna vara av betydelse och ha koppling till utredningen. Alla tips som bedöms vara intressanta och som skulle kunna bidra till att föra utredningen framåt undersöks, men vi kan inte gå in på några detaljer om exakt vad som görs, säger kammaråklagare Adam Rullman.

De två kvinnor som häktades den 20/10 på sannolika skäl misstänkta för människorov i ärendet är alltjämt häktade. Senast torsdagen den 3/11 kl. 12 måste åklagaren besluta om han ska väcka åtal, begära förlängd häktningstid alternativt försätta en eller de båda misstänkta på fri fot.

Målnummer i i Eksjö tingsrätt: B1877-22.

Åklagaren inte tillgänglig för media. Så snart det finns något nytt att kommunicera i utredningen kommer Åklagarmyndigheten att skicka ut ett pressmeddelande.
 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20