Uppdatering i ärende om arbetsplatsolycka i Sundbyberg

Publicerad: 2023-12-13 13:29:05

Sedan i måndags är en förundersökning öppnad avseende arbetsmiljöbrott, grovt brott, i fem fall efter en arbetsplatsolycka i Sundbyberg i norra Stockholm. Förundersökningen har nu utvidgats till att omfatta ytterligare två fall av arbetsmiljöbrott. Dessa avser framkallande av fara för annan.

– De nya brottsmisstankarna handlar om två personer som undgick att följa med hissen i fallet, säger senior åklagare Gunnar Jonasson, som är förundersökningsledare.

Företaget Alimak Group, som har tillverkat den hiss som var inblandad i olyckan, har gått ut med ett pressmeddelande. Förundersökningsledare Gunnar Jonasson lämnar här en kommentar.

– Förundersökningen pågår och sekretess råder i ärendet. Jag kan i dagsläget inte kommentera de bedömningar som redovisas i pressutskicket. Vi noterar att företaget har lyft fram att det ska finnas tydliga instruktioner för montage av hissen.

Arbetet på olycksplatsen fortsätter.

– Tekniker gör undersökningar på plats och identifieringsarbetet av de fem omkomna personerna pågår. Dessutom arbetar haverikommissionen för fullt, säger senior åklagare Gunnar Jonasson.

Någon tidplan för när polisens arbete med identifiering och kontakt med anhöriga kommer vara klart går inte att lämna.

Åklagaren kan för närvarande inte vara tillgänglig för media.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20