Ännu en 15-åring begärs häktad för skottlossningar i Gubbängen

Publicerad: 2023-01-12 09:56:30

Åklagaren har i dag torsdag begärt ytterligare en 15-åring häktad misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott vid två skottlossningar i Gubbängen den 28 december. Åklagaren är tillgänglig på telefon efter häktningsförhandlingarna i dag.

Det var den 28 december som två skottlossningar inträffade i Gubbängen i södra Stockholm. Båda händelserna skedde på adresser nära varandra i området. I den senare av de två händelserna handlade det om en skjutning mot en dörr till en lägenhet. I det ärendet begärde åklagaren i går förlängd häktningstid för den 15-åring som sedan tidigare är häktad misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Samma person begärdes i går också häktad för försök till mord och grovt vapenbrott vid den tidigare av de två skottlossningarna.

Totalt två 15-åringar har alltså nu begärts häktade för de båda skottlossningarna i Gubbängen i december. De är båda misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott vid båda skottlossningarna.

Häktningsförhandlingar i målet hålls i Södertörns tingsrätt under torsdagen med start kl 10 för den person som begärdes omhäktad i går, respektive kl. 13 för den person som åklagaren begärde häktad i dag.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 20015-22.

Kontakt

Efter häktningsförhandlingarna är kammaråklagare Karin Hammar tillgänglig för media på 010-562 54 93.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20