Sju anhållna i stor polisinsats i Sundsvall

Publicerad: 2023-01-27 08:47:55

Under torsdagen gjorde polisen ett större tillslag på ett antal adresser i centrala Sundsvall som ledde till att flera personer kunde gripas och anhållas av åklagare. Ett beslag av vapen gjordes och stora mängder narkotika beslagtogs också. Föremål som misstänks vara outlösta termosbomber har också påträffats.

– Jag har under gårdagskvällen anhållit sju personer, varav flera är misstänkta för bland annat förberedelse till mord, grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott. Nu kommer det hållas förhör med de misstänkta under dagen, och tekniska undersökningar av brottsplatser samt av andra fynd pågår, säger vice chefsåklagare Karin Everitt vid Åklagarkammaren i Sundsvall.

– Jag och polisen i Sundsvall är lättade och mycket nöjda, vi har genom den här framgångsrika insatsen kunnat förhindra att flera grova våldsbrott skett. Bland annat ett mord och ett antal sprängningar, säger vice chefsåklagare Karin Everitt.

Ärendenummer hos Åklagarmyndigheten AM 117 89-23.

Åklagaren är för närvarande inte tillgänglig för media. När mer information finns kommer det skickas ut i ett nytt pressmeddelande.

 

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20