Anhållande hävt i ärende om vållande till annans död i Jönköping

Publicerad: 2023-03-03 14:53:54

Åklagare har i dag hävt anhållandet av den man som suttit frihetsberövad sedan onsdagen den 1 mars för vållande till annans död.

Ambulans och polis åkte i onsdags förmiddag till en adress i Jönköping med anledning av att en person larmat om att ett litet barn inte andades. Barnet dödförklarades senare på länssjukhuset Ryhov. Med hänsyn främst till skadebilden hos barnet inleddes förundersökning om vållande till annans död och en nära anhörig till barnet anhölls och delgavs misstanke. Den misstänkte har under anhållningstiden hörts med försvarare och barnet har undersökts av rättsläkare.

– Misstanken har efter ett flertal utredningsåtgärder påtagligt försvagats. Den misstänkte har beskrivit ett händelseförlopp som får stöd av den rättsmedicinska undersökningen. Slutsatsen är att det rör sig om en mycket tragisk olycka, säger kammaråklagare Kristoffer Clausen vid Åklagarkammaren i Jönköping.

Ärendet hålls öppet till dess slutgiltiga provsvar och rättsutlåtanden inkommit till polis och åklagare.

– Brottsmisstanken kvarstår, men det är i första hand till följd av att vi ska få ett korrekt avslut i utredningen, tillägger Kristoffer Clausen.

Ytterligare kommentarer kommer på grund av sekretess och för respekt för de efterlevande inte att lämnas.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20