En man och en kvinna anhållna efter insats på Stockholms Centralstation i går

Publicerad: 2024-07-11 11:01:56

Vid en insats på Stockholms Centralstation i går eftermiddag grep polisen två personer som senare under onsdagskvällen anhölls av åklagare. Förundersökningen leds nu av åklagare Carolina Frohm på City åklagarkammare i Stockholm.

– Det är fortfarande väldigt tidigt i utredningen. Just nu ligger fokus på att klarlägga händelseförloppet. Det pågår sedvanliga utredningsåtgärder. De två personer som anhållits är en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. De är båda på sannolika skäl misstänkta för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, samt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. De misstänkta kommer att förhöras under dagen i dag tillsammans med sina offentliga försvarare. Först efter att dessa förhör hållits räknar vi med att vi fått en klarare bild av ärendet, säger senior åklagare Carolina Frohm.

Senast på lördag kl. 12 måste åklagaren ta ställning till om de anhållna ska begäras häktade eller om de ska försättas på fri fot.

Målnummer i Stockholms tingsrätt:  B 12199-24.

Åklagaren har inte möjlighet att vara tillgänglig för media i dag torsdag. När det finns mer information att lämna så kommer det att skickas ut ett nytt pressmeddelande. 

Presstjänsten har inte tillgång till några handlingar i ärendet.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20