Man anhållen för mord på ung kvinna i Nacka

Publicerad: 2021-04-16 14:41:26

I torsdags kväll larmades polis till en bostad i ett radhusområde i Nacka. En ung kvinna påträffades död på platsen. En 23-årig man greps och anhölls under natten till i dag fredag på sannolika skäl misstänkt för mord på kvinnan.

– Ärendet är fortfarande inne i ett mycket tidigt och känsligt skede. Det är svårt att berätta om detaljer i det här läget utan att riskera att förstöra utredningen. Så mycket kan jag ändå säga att den misstänkte mannen och den avlidna kvinnan hade en relation med varandra, säger kammaråklagare Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm.

– Utredningen går nu vidare med bland annat förhör, rättsmedicinska undersökningar och sedvanliga tekniska undersökningar på platsen. Senast på måndag kl.12 måste jag besluta om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Åklagaren har inte möjlighet att svara på ytterligare frågor från media just nu. Så snart ny information finns att lämna i ärendet så kommer det att skickas ut ett nytt pressmeddelande.


Målnummer i Nacka tingsrätt: B 2803-21

 

Läs mer om brott i parrelation på aklagare.se

 

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20