Man åtalad för mord på ung kvinna i Nacka

Publicerad: 2021-11-22 08:57:46

Åklagaren har i dag åtalat en 23 årig man för mord på sin 20-åriga sambo den 15 april i år i parets gemensamma bostad i Älta, Nacka kommun. Åklagaren är tillgänglig för media i dag.

Enligt åtalet dödade mannen kvinnan genom att upprepade gånger sticka henne med kniv.

– Jag menar att mannens agerande var hänsynslöst. Kvinnan dog av ett stort antal stickskador som hon fick när han attackerade henne med kniven, säger kammaråklagare Ronak Råbe vid Söderorts åklagarkammare i Stockholm.

Mannen anhölls den 16 april och har sedan den 19 april varit häktad.

– Det finns god teknisk bevisning i form av DNA-spår, blodbildsanalys, skadebild och applikationsanalys av den misstänktes telefon. En brottsplatsundersökning är också gjord och det finns dessutom vittnen som är sakkunniga inom ortopedi och minnesforskning som kommer att höras i rätten, säger Ronak Råbe.

Ärendet har utretts av Polismyndighetens experter inom relationsvåld.

– Ärendet initierades hos polisen efter att misstänkt ringt 112 och uppgett att hans sambo knivskurit sig själv. Personal på plats uppmärksammande snabbt antalet sårskador på kvinnan samt iakttagelser kring misstänkt och andra omständigheter som medförde att det fattades misstanke om mord. I vår fortsatta utredning har ett fokusområde varit att utreda huruvida målsägandens skador kunnat vara självförvållade eller inte. En viktig framgångsfaktor i utredningen har varit nära samarbete mellan engagerad personal i ärendet, såsom kriminaltekniker, utredare och it-forensiker, säger Jennifer Ekblom, utredare vid polisens sektion för brott i nära relation vid polisområde Stockholm syd.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 2803-21.

Rättegången startar den 3 december och planeras ta 5-6 dagar.

Kontakt

Kammaråklagare Ronak Råbe är tillgänglig i Nacka tingsrätt i dag kl. 11.30-12.30 och på telefon kl.16.00-16.30, 010-562 64 43.

Brott i parrelation

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20