Misstänkt för attack mot poliser i Huskvarna har begärts häktad

Publicerad: 2024-01-10 16:43:39

Den man som i söndags attackerade och skadade två poliser i Huskvarna har begärts häktad för bland annat försök till mord.

Söndag den 7 januari angreps två poliser i Huskvarna av en man med ett stickvapen. En av dessa sköt först varningsskott och sedan så kallad verkanseld mot angriparen. Skottet tog i benet.

En av de angripna poliserna och gärningsmannen befinner sig fortfarande på sjukhus. Även den andra polisen skadades vid händelsen, men betydligt lindrigare.

– En av poliserna blev mycket allvarligt skadad, men hans tillstånd är numera stabilt och vi har därför kunnat förhöra honom, säger kammaråklagare Emma Harrius som leder förundersökningen.

Förutom förhör med de båda poliserna har även den misstänkta gärningsmannen förhörts. Han förnekar brott. Mannen har nu begärts häktad misstänkt för försök till mord och grovt våld mot tjänsteman mot den första polisen samt försök till mord och försök till grovt våld mot tjänsteman mot den andra. I ärendet finns också en misstanke om grovt brott mot knivlagen, men det begärs han inte häktad för.

– Det fanns tidigare en misstanke om grovt vapenbrott, men den är nedlagd eftersom undersökningar har visat att det var fråga om en replika, säger Emma Harrius.

Häktningsförhandlingar kommer att hållas under förmiddagen i morgon torsdag, men tidpunkten är ännu inte bestämd. Det är tingsrätten som sätter ut tiden.

Målnummer i Jönköpings tingsrätt: B 86-24.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20