Många vill bli sommarnotarier

Över 500 juriststudenter vill jobba som sommarnotarier på en åklagarkammare i sommar.

Åklagarmyndigheten har i år annonserat efter sommarnotarier, vilket innebär att juriststudenter har möjlighet att arbeta på en åklagarkammare i några månader. Intresset har varit stort och många ansökningar har kommit in.

En sommarnotarie arbetar med att få det administrativa arbetet att fungera på en åklagarkammare. Service är en stor del av arbetet, både internt och externt. Sommarnotarien bistår åklagaren i administrativa frågor, vilket ger studenterna en värdefull inblick i åklagarens arbete.

Nu pågår en urvalsprocess bland över 500 ansökningar till sommarnotarier på närmare 15 orter i Sverige.

Publicerad 2022-04-05

Nyheter från Åklagarmyndigheten

 • Regler för utlämning

  Vad gäller när någon begärs utlämnad för brott till ett land utanför EU, Norden och Storbritannien? Vi reder ut begreppen.

  Läs mer
 • Skärpt lag mot hedersrelaterade brott

  I somras infördes brottet hedersförtryck i brottsbalken. Syftet var att ytterligare motverka hedersrelaterat våld och förtryck i Sverige. Införandet av brottet är en signal om att synen på den här typen av brottslighet skärpts. Bestämmelsen omfattar brott som begåtts efter den 1 juni 2022.

  Läs mer
 • Rekryteringssatsning på nya kompetenser inom it

  Åklagarmyndigheten utökar it-avdelningen med nya roller som bland annat är kopplade till att myndigheten sedan den 1 oktober är beredskapsmyndighet. Dessutom ska systemet Cåbra som används för brottmålshanteringen utvecklas och förbättras. Totalt rekryteras nu över 20 medarbetare inom it.

  Läs mer
 • Fler nyheter