Uppdaterad: Fyra personer begärs häktade efter insats i Tyresö i torsdags

Publicerad: 2024-03-10 11:59:41

Åklagaren har i dag söndag beslutat begära fyra personer häktade efter den insats som gjordes av Säkerhetspolisen i samarbete med Polismyndigheten i Tyresö i Stockholm i torsdags. Åklagaren kommer att vara tillgänglig för media på telefon efter att samtliga fyra häktningsförhandlingar avslutats i morgon måndag. Detta pressmeddelande har uppdaterats med tid och plats för häktningsförhandlingarna samt med kontaktuppgift till åklagaren.

Av de fyra personer som är anhållna i ärendet begärs nu två personer häktade på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott, alternativt för deltagande i terroristorganisation, grovt brott, samt för grovt vapenbrott. De två andra anhållna personerna begärs häktade på sannolika skäl misstänkta enbart för grovt vapenbrott.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas i Stockholms tingsrätts lokaler måndagen den 11 mars med start kl. 10, 11, 12 samt kl. 13.

Målnummer i Nacka tingsrätt: B 1886-24.

Kontakt

Senior åklagare Lars Hedvall vid Riksenheten för säkerhetsmål kommer att vara tillgänglig för media kl. 15–16 i morgon måndag på telefon 010-562 54 42. Innan häktningsförhandlingarna är åklagaren inte tillgänglig. 

Presstjänsten har inte tillgång till några handlingar i ärendet.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20