Aktuella pressmeddelanden

2017

 • En 17-åring har i dag åtalats för bland annat mord, rån och grovt olaga hot. Händelserna ägde rum i Hässleholm i augusti.

  Den 9 augusti dödades en man i 50-årsåldern på Resecentrum/Norra Station i Hässleholm. En 17-åring har sedan den 11 augusti varit frihetsberövad, misstänkt för mord och rån. I dag åtalas han för: Mord, i andra hand synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.Rån och grovt övergrepp i rättssak.Grovt olaga hot. - Samtliga händelser ägde rum i centrala Hässleholm den 9 augusti 2016, men det är olika målsäganden i alla åtalspunkterna och målsägandena har inget samband med varandra, säger kammaråklagare Malin Paulsson. Rättegången är beräknad att påbörjas i nästa vecka. Tingsrättens målnummer: B 851-16 Kontakt Kammaråklagare Malin Paulsson, 010-562 62 89. Tillgänglig 14.45-15.15 i dag onsdag den 4 januari Presstjänsten010-562 50 20

  Läs mer
 • Åklagare utsedd i Kalamarksärendet

  Kammaråklagare Jens Göransson vid Åklagarkammaren i Sundsvall har utsetts att vara åklagare i det uppmärksammade Kalamarksärendet, där Högsta domstolen nyligen beviljade resning.

  Läs mer

  Kammaråklagare Jens Göransson vid Åklagarkammaren i Sundsvall har utsetts att vara åklagare i det uppmärksammade Kalamarksärendet, där Högsta domstolen nyligen beviljade resning.

  Åklagaren har rekvirerat handlingarna och ska nu sätta sig in i ärendet. - Eftersom jag tidigare inte varit involverad och det är ett mycket omfattande material kommer det att ta avsevärd tid att läsa in sig. Jag har i dagsläget ingen som helst uppfattning om ärendet, säger Jens Göransson. För närvarande kan åklagaren inte lämna någon information. Bakgrund En man dömdes 2005, mot sitt nekande, till livstids fängelse för mord och grovt rån. Sedan dess har han vid två tillfällen fått avslag på resningsansökan. Den 29 december 2016 biföll Högsta domstolen en tredje resningsansökan och beslutade att Hovrätten för Övre Norrland ska göra en ny prövning av frågan om mannen har begått brotten. Hovrätten har nu förelagt åklagare att lämna bevisuppgift samt förslag på ärendets fortsatta handläggning.

  Läs mer
 • Sida
  21 22 23 24 25 26 >