Lägesrapport händelserna i Norrköping

Publicerad: 2015-12-20 17:32:00

Åklagare har anhållit tre personer, skäligen misstänkta för medhjälp till försök till mord. Åtta av de personer som tidigare gripits har släppts.

Chefsåklagare Torsten Angervåg har hittills fattat beslut om elva av de personer som under dagen gripits av polis. Tre personer har anhållits som skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Dessa greps i eller i omedelbar anslutning till en lokal som disponeras av en motorcykelklubb.

De åtta personer som nu släppts hade gripits i eller i omedelbar anslutning till den lokal, en svartklubb, där skjutningen inträffade på söndagsmorgonen. Av dessa är en person rubricerad som målsägande, dvs. brottsoffer. Personerna är inte längre misstänkta för brott.

-- Polisen har prioriterat att förhöra de personer som var närvarande när skottlossningen inträffade och samtliga som nu har släppts ingår i den gruppen, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

Husrannsakan har genomförts i både lokalen där skjutningen inträffade och i den näraliggande lokal som disponeras av motorcykelklubben. Resultaten kommer att analyseras och mer information om detta kan ges tidigast i morgon måndag.

Ytterligare åtta personer är gripna av polis. Förhör med dessa pågår och åklagaren kommer senare under kvällen att fatta beslut om de ska släppas eller anhållas.

Presstjänsten010-562 50 20