Tillslag mot piratnätverk i Dalarna

Publicerad: 2016-04-27 14:02:00

Efter tillslag på flera ställen i landet i går har flera personer frihetsberövats på grund av misstankar om olovlig hantering av avkodningsutrustning, så kallad card sharing. Card sharing gör det möjligt att ta emot betal-tv utan att betala till tv-bolagen. Förundersökningen leds av kammaråklagare Anna Ginner vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm.

Fyra personer är misstänkta för att ha drivit ett nätverk, som olovligen har spridit Canal Digitals och Viasats tv-utbud till en privat kundkrets. Nätverkets centrum har legat i Dalarna. De misstänkta personerna har hörts av polisen och är numera försatta på fri fot. Ingripande har också skett mot flera av kunderna i nätverket och i den delen är fler ingripanden att vänta.Tillslaget har genomförts av polisens Nationella operativa avdelning i samarbete med polisen i Dalarna och i Göteborg.

Straffet för olovlig hantering av avkodningsutrustning är böter eller fängelse upp till två år. Till detta kommer höga skadestånd.Sedan den 1 augusti 2014 är det även straffbart att vara kund i ett piratnätverk.

Presstjänsten010-562 50 20