Pressinbjudan – åtal för mord och människorov Gävle och Sundsvall

Publicerad: 2017-02-20 13:02:00

Den 23 februari väcker åklagaren åtal mot nio personer misstänkta i ett uppmärksammat ärende angående mord och människorov som ägde rum i april 2016. I samband med åtalet bjuds media in till presskonferens i Gävle.

Sex av de nio är frihetsberövade misstänkta för delaktighet i människorovet och mordet, där en man fördes bort från centrala Gävle och ett par veckor senare hittades död i orten Maj söder om Sundsvall.

Åklagare och polis håller i samband med att åtal väcks en presskonferens för media och berättar om den omfattande utredningen.

Tid, plats och anmälan

Presskonferensen äger rum torsdagen den 23 februari klockan 11 i Folkets hus, Södra Centralgatan 10, i Gävle. Tillfälle för enskilda intervjuer kommer att erbjudas efter presskonferensen.

Medverkar gör kammaråklagare Elisabeth Hermanrud och chefsåklagare Tora Holst vid Internationella åklagarkammaren Stockholm samt spaningsledare Johan Bast och chef för utredningssektionen Thomas Johansson vid polisen i Gävle.

Anmäl dig till [email protected] senast tisdag den 21 februari klockan 11.

Stämningsansökan, ett exemplar per redaktion, delas ut på plats under förutsättning till föranmälda deltagare. Media har möjlighet att få förundersökningsprotokoll på utredningen i digital form av Gävle tingsrätt. Kontakta i så fall tingsrätten i god tid på [email protected]

Huvudförhandlingen hålls i Stockholms tingsrätts säkerhetssal och startar den 7 mars 2017. Förhandlingen beräknas pågå i cirka två månader.

Tingsrättens målnummer B 922-16

För frågor om presskonferensen:

Presskontakt Polisen Gävleborg

010-567 85 42

Åklagarmyndighetens presstjänst

010-562 50 20