Påminnelse om pressträff - åtal i ärende om mord och granatkastning i Katrineholm

Publicerad: 2018-01-24 15:18:00

Fredag den 26 januari lämnar åklagarna in stämningsansökningarna gällande ett mord, anstiftan av mord och grov misshandel, flera fall av grovt vapenbrott, grov utpressning, penningtvätt, anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse, narkotikabrott och våldtäkter i Katrineholm. I samband med åtalet håller polis och åklagare en pressträff i Nyköping.
Påminnelse om pressträff - åtal i ärende om mord och granatkastning i Katrineholm

Brotten har begåtts under perioden juli 2014 -- maj 2017. Bland annat omfattar åtalet ett mord där en person den 14 maj 2017 sköts till döds utanför Östra skolan i Katrineholm. Brottsrubriceringen anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse avser en handgranatsattack mot polisstationen i Katrineholm den 1 januari 2017.

Fem personer är häktade, totalt är tio misstänkta för olika delar av brottsligheten.

Under pressträffen redogör åklagare och polis för den omfattande utredningen.

Tid, plats och anmälanPressträffen äger rum på Clarion Collection Hotel Kompaniet, Folkungavägen 1A, Nyköping fredag den 26 januari klockan 14. Anmäl dig till [email protected] senast torsdag den 25 januari klockan 9.

Medverkande:Robert Eriksson, förundersökningsledare och chefsåklagare Johan Levin, polismästare och chef för utredningsenheten polisregion ÖstLars Liewenborg, kommissarie och chef för grova brott i Nyköping/Katrineholm

Tillfälle för enskilda intervjuer kommer att erbjudas i samband med pressträffen. Åklagaren kommer inte att ha möjlighet att göra intervjuer inför förhandlingsstarten på annan tid än på pressträffen.

De nio stämningsansökningarna i pappersformat kommer att finnas på pressträffen till de redaktioner som anmält sitt deltagande. Kontakta Nyköpings tingsrätt för förundersökningsprotokoll på utredningen i digital form, [email protected]

Målnummer i Nyköpings tingsrätt: B 1456-17.

Preliminärt inleds huvudförhandlingen i tingsrätten måndag den 12 februari med 25 inplanerade förhandlingsdagar som avslutas fredag den 13 april.

Kontakt:Linda Wangström, polisområdeskommunikatör 010-566 79 56Annika Collin, pressansvarig Åklagarmyndigheten 010-562 50 15