Åklagarmyndighetens logotype

En person häktad för mord i Norrtälje kommun

Publicerad: 2020-05-21 16:44:40

Domstolen har i dag beslutat att häkta en person skäligen misstänkt för mord den 17–18 maj i Norrtälje kommun. Åklagaren är inte tillgänglig för media.

Den misstänkte är en man och den avlidna är en kvinna. De har haft en relation till varandra, men på vilket sätt går kammaråklagare Emmy Palmén inte in på.

- Förundersökningen är inne i en mycket intensiv inledningsfas. En obduktion kommer att göras på den avlidna kvinnan inom kort och vi avvaktar resultatet av den. Därefter kan vi lägga upp fortsatt utredningsarbete. Till dess arbetar vi med att undersöka brottsplatsen och kartlägga de inblandade parternas liv, dels dygnen innan kvinnan avled, dels deras bakgrund. Det görs bland annat genom hållande av vittnesförhör, säger kammaråklagare Emmy Palmén.

- Den misstänkte är häktad på skälig misstanke. Så snart misstankegraden når upp till sannolika skäl kommer jag att anmäla det till rätten, som då utan dröjsmål ska hålla ny förhandling i häktningsfrågan. Förhandling måste alltid, oberoende av anmälan, hållas inom en vecka från häktningsbeslutet. Om misstankegraden försvagas innan dess, ska häktningen hävas och den misstänkte frisläppas, säger kammaråklagare Emmy Palmén.

Målnummer vid Norrtälje tingsrätt: B 774–20.

Med anledning av brottets art och den förundersökningssekretess som råder kommer åklagaren för närvarande inte att lämna några ytterligare kommentarer.

 

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20