Åtal för anstiftan av försök till mord och mordförsök på en man på Kungsholmen i Stockholm

Publicerad: 2020-10-08 11:22:44

I dag torsdag har kammaråklagare Lucas Eriksson vid City åklagarkammare väckt åtal vid Stockholms tingsrätt mot en kvinna för anstiftan av försök till mord på en man på Kungsholmen den 6 september 2019. Samtidigt åtalas även en man i 50-årsåldern för försök till mord i samma ärende. Sedan tidigare har en person åtalats och dömts för mordförsöket.

- Efter en omfattande utredning har jag i dag väckt åtal mot en kvinna i 50-årsåldern för anstiftan av försök till mord på en man den 6 september 2019 på Kungsholmen. Jag åtalar också en man i 50-årsåldern såsom medgärningsman till mordförsöket. Mannen som åtalas misstänks för att på anstiftarens uppdrag ha begått gärningen gemensamt och i samförstånd med den person som tidigare dömts för mordförsöket, säger kammaråklagare Lucas Eriksson.

- I samma mål har den kvinna, som åtalats för anstiftan av försök till mord, även åtalats för förberedelse till mord och stämpling till mord begånget i augusti – september 2018. Den misstänkta brottsligheten var riktad mot samma målsägare som ovannämnda mordförsök och i den delen har även en kvinna i 30-årsåldern och två unga män födda 2001 åtalats för delaktighet, avslutar Lucas Eriksson.

Det är Stockholms tingsrätt som beslutar om tid för huvudförhandling i målet. Huvudförhandlingen kan väntas ta något över tio förhandlingsdagar i anspråk.

Målnummer i Stockholms tingsrätt: B 5822-19

Kammaråklagare Lucas Eriksson kommer inte lämna några kommentarer i ärendet förrän efter att målet prövats i tingsrätten.

 

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20