En man begärd häktad för mordförsök i Umeå

Publicerad: 2023-04-21 08:58:00

Åklagare har begärt en man i 20-årsåldern häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord den 17 april 2023 vid Hamrinsvägen i Umeå.

– Ett flertal centrala iakttagelser har gjorts av gärningsmannen vid brottsplatsen och under flyktvägen, vilket sedan ledde fram till att han greps under natten till tisdagen. Polisen har arbetat effektivt och med en storskalig verksamhet och det rådande utredningsläget ser gott ut, säger kammaråklagare Petra Hedberg som är förundersökningsledare.

De övriga personerna som suttit anhållna är försatta på fri fot.

– Utifrån de utredningsåtgärder som vidtagits de senaste dagarna har jag bedömt att det inte är av synnerlig vikt för utredningen att de är fortsatt frihetsberövade. Misstankarna kvarstår. Utredningsarbetet är fortsatt intensivt och handlar främst om att bearbeta de uppgifter som framkommit genom förhör och att undersöka och analysera teknisk bevisning.

Tingsrättens målnummer: B 113023.

Det är Umeå tingsrätt som sätter ut tid för häktningsförhandling, som kommer ske under dagen.

Kontakt

Efter häktningsförhandlingen är kammaråklagare Petra Hedberg tillgänglig en kort stund på telefon för media, 010-562 54 12. Innan dess har hon inte möjlighet att svara på frågor.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20