Uppdaterad - En man begärd häktad för synnerligen grovt vapenbrott i Alingsås

Publicerad: 2023-04-21 08:43:11

En man i 50-års åldern har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott efter tisdagens händelse i Alingsås då larm inkom om skottlossning och om att en man setts beväpnad med automatvapen. Polis sköt verkanseld mot mannen i samband med att de grep honom. Häktningsförhandling sker i dag, fredag, kl. 11.

Pressmeddelandet uppdaterat med tid för häktningsförhandling. 

Mannen har sedan gripandet i tisdags vårdats på sjukhus för skador han fick i benet av polisens verkanseld. Först i går kväll medgav mannens hälsotillstånd att han kunde förhöras och delges misstankar om försök till mord och synnerligen grovt vapenbrott. Han anhölls därefter av åklagare.

Mannen är begärd häktad för synnerligen grovt vapenbrott och förundersökningen om övriga misstankar fortgår.

– Polisen har bedrivit ett massivt utredningsarbete både initialt och därefter. Övriga misstankar om polisers upplevelser av att ha blivit beskjutna behöver dock mer utredning, särskilt innefattande tekniska undersökningar och analyser samt förhör med den misstänkte än vad de få dagar som förflutit sedan händelsen och förhållandena kring den misstänkte mannen har gett praktisk möjlighet till. Domstolens ställningstagande om dessa misstankar får därför avvaktas något, säger senior åklagare Andreas Lennartsson som är förundersökningsledare.

Häktningsförhandling sker i dag kl. 11 i Alingsås tingsrätt. 

Målnummer i Alingsås tingsrätt: B 742-23.

Kontakt:

Andreas Lennartsson har inte möjlighet och avser inte att kommentera utredningen ytterligare inför häktningsförhandlingen. Han är tillgänglig i tingsrättens lokaler och per telefon 010-562 74 96 en stund efter häktningsförhandlingen.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20