Åklagarmyndighetens

En man anhållen misstänkt för mord i Strömstad

2017-09-09
Jouråklagare har under natten anhållit en person i 35-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord i Strömstad. 

En avliden person påträffades utomhus strax söder om Strömstad under fredagskvällen Den avlidna personen är inte identifierad. Platsen där personen anträffades har under natten undersökts av polisens tekniker. En man i 35-årsåldern greps i anslutning till fyndplatsen och han anhölls under natten av jouråklagare, på sannolika skäl misstänkt för mord. När mannen fått en offentlig försvarare kommer förhör att inledas. Senast på tisdag klockan 12 ska åklagaren fatta beslut om en eventuell häktningsframställan.

På grund av förundersökningssekretess kan ingen ytterligare information lämnas i nuläget. 

Presstjänsten 010-562 50 20

Aktuella pressmeddelanden

 • Pressträff med anledning av Teliaärendet - uppdaterad

  2017-09-22 Förra överåklagaren Gunnar Stetler har i dag lämnat in åtal mot 3 personer tidigare anställda i Telia Sonera. Samtidigt väcks talan om förverkande av ekonomiskt utbyte av brott mot bolaget. Med anledning av detta hålls en pressträff i dag klockan 13.

 • Dom meddelas i mål om allmänfarlig ödeläggelse

  2017-09-21 I morgon, fredag den 22 september klockan 11, meddelar Hovrätten för Västra Sverige dom i ett uppmärksammat mål om allmänfarlig ödeläggelse m.m. Åklagaren finns tillgänglig på telefon för att kommentera domen. 

 • Utredning om mord i Olofström klar

  2017-09-20 Utredningen om mordet i Olofström den 9 mars i år är nu klar. Utredningen har genomförts enligt lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare eftersom den misstänkta personen är under 15 år. 

 • Handlingarna gås igenom i uppmärksammat ärende i Södertälje

  2017-09-19 Områdeschefen i Stockholm, Katarina Johansson Welin, har beslutat att ge i uppdrag till vice chefsåklagaren i Norrort, Katarina Lenter, att gå igenom handlingarna i ärendet med den 12-åring som för 16 år sedan erkände ett mord i Södertälje.

 • Läs mer