Åklagarmyndighetens

Pressinbjudan om förundersökningen rörande operationer på Karolinska universitetssjukhuset

2017-10-10
Media bjuds in till pressträff torsdagen den 12 oktober klockan 11 då åklagarna berättar om utvecklingen i utredningen som rör en kirurg som tidigare varit anställd på Karolinska universitetssjukhuset där han utfört operationer av luftstrupar.

Kirurgen är delgiven misstanke om tre fall av vållande till annans död, grovt brott, alternativt vållande till kroppsskada, grovt brott och ett fall av vållande till kroppsskada, grovt brott. Operationerna utfördes 2011-2013.

Under pressträffen kommer åklagarna berätta om den omfattande utredningen och delge ny information.

Tid, plats och anmälan

Pressträffen äger rum torsdag den 12 oktober klockan 11, polishuset, ingång från Kungsholmsgatan 45, Stockholm. Insläpp från 10.30. Ta med presslegitimation eller intyg från redaktion. Observera att endast ackrediterade journalister kan närvara. Anmäl dig till [email protected] senast onsdag den 11 oktober klockan 14.

Medverkar gör förundersökningsledare kammaråklagare Jennie Nordin, kammaråklagare Anders Tordai vid Västerorts åklagarkammare i Stockholm och utredningsledare, kriminalinspektör Jonna Aasma Prokop. Tillfälle för intervjuer med åklagarna kommer att erbjudas i samband med pressträffen. Åklagarna kommer inte att ha möjlighet att boka in intervjuer vid annan tidpunkt än denna.

Åklagarnas presentation och frågor kommer att tolkas från svenska till engelska och vice versa.  

Välkommen med din anmälan.

Presstjänsten 010-562 50 20

Aktuella pressmeddelanden

  • Åtal för mord i Lekeryd, Jönköpings kommun

    2018-03-21 Kammaråklagare Adam Rullman vid Åklagarkammaren i Jönköping har i dag väckt åtal mot två män misstänkta för mord för på en 47-årig man i en mindre ort i Lekeryd i Jönköpings kommun i november 2017. Åtalet gäller två män, 52 och 65 år gamla.

  • Uppdatering om uppmärksammat mordärende i Arvika

    2018-03-20 I den återupptagna förundersökningen om mordet på en pojke i Arvika 1998 har det hållits förhör med en man som vid tidpunkten för brottet var under 15 år. Utredningen gällande honom är nu nedlagd med motiveringen att den inte ger mer. Han är därför att anse som oskyldig och utredningen såvitt avser hans identitet omfattas av sekretess.

  • Läs mer