Åklagarmyndighetens

Lägesrapport Surahammarmord

2017-08-09
En kort sammanfattning av det som för närvarande går att berätta i ärendet.

En man i 30-årsåldern är häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen nekar till brott. Han häktades den 5 augusti. Åtal ska vara väckt senast den 1 september.

– Utredningen är inne i ett känsligt och tidigt skede där många utredningsåtgärder återstår. Vi kan därför inte säga något om en eventuell koppling mellan den misstänkte och offret, inte heller om varför mannen befann sig i Surahammar vid den aktuella tidpunkten, säger kammaråklagare Carin Lantorp.

De utredningsåtgärder som genomförs är bland annat fortsatta förhör, tekniska undersökningar och analyser.

Målnummer i Västmanlands tingsrätt: B 3619-17

När mer information kan lämnas kommer ett pressmeddelande att skickas.

Presstjänsten 010-562 50 20

Aktuella pressmeddelanden

  • Anmälan om misstänkt föremål hos åklagare

    2018-02-15 En åklagare i Bälinge utanför Uppsala har anmält ett misstänkt föremål i anslutning till dennes bostad. Polisen och nationella bombskyddet har kommit till platsen för att ta hand om och undersöka det misstänkta föremålet.

  • Åtal väckt i mordärende i Mantorp

    2018-02-13 Kammaråklagare Helene Gestrin har i dag tisdag 13 februari väckt åtal mot en 24-årig man misstänkt för ett dubbelmord i Mantorp i juni 2017. Han är även åtalad för bedrägeri. Den misstänkta mannen nekar till brott.

  • Man åtalad för flera sexualbrott mot tre flickor

    2018-02-13 Kammaråklagare Emelie Beillon har i dag väckt åtal mot en 19-årig man i Vänersborg som är misstänkt för våldtäkt mot barn, misshandel, sexuellt ofredande och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Åklagaren finns tillgänglig för media i eftermiddag.

  • Läs mer